terug

ProFoto B1 met HSS

Profoto B1

Op 15 december komt er een firmware update voor de ProFoto B1 waarmee High-Speed-Sync in combinatie met Nikon of Canon camera’s mogelijk wordt. Het gebruiken van flitssynchronisatie in combinatie met een kortere sluitertijd dan de spleetsluiter van de camera mogelijk maakt vraagt om een serie identieke korte flitspulsen die dan elk een deel van de foto verlichten.
B1-back-2
Dit biedt dan extra mogelijkheden om ook wanneer er veel bestaand licht aanwezig is toch gebruik te maken van extra flitslicht om de sfeer van de foto naar je eigen wensen aan te passen.

Firmware

Door de firmware update wordt het mogelijk om de ProFoto B1 in combinatie met de meeste Nikon of Canon modellen te gebruiken in combinatie met een sluitertijd tot 1/8000 seconde, waarbij de verlichting constant wordt gehouden over de reeks flitspulsen die de B1 afgeeft.
Air-Remote-TTL-N-side
Een groot diafragma terwijl de zon schijnt en je flitslicht gebruikt wordt nu mogelijk. Ook het ‘bevriezen’ van snel bewegende onderwerpen komt nu binnen het bereik van dergelijk camera-profoto flitser combinaties. Ook de TTL-lichtmeting van het flitssysteem kan bij deze manier van verlichten gebruikt worden, waarmee snel werken mogelijk wordt.
HSS_Profoto