terug

Professional Imaging 2014

loods1
Nieuwe locatie, meer informatie en educatie
De Professional Imaging is toe aan de veertiende editie. En deze wordt anders dan de voorgaande. Het belangrijkste nieuws voor wie er naar toe wil: de Professional Imaging is verhuisd. Van Nieuwegein naar Nijkerk. Met meer vloeroppervlak en andere dagen mikt de Professional Imaging op een groter publiek.
Door de verhuizing naar Nijkerk, Beursorganisatie Hart van Holland biedt met ‘De Loods’ van 6000 m² bijna een verdubbeling van de ruimte ten opzichte van Nieuwegein,  kan de Professional Imaging doorgroeien binnen de opzet die de afgelopen jaren zo succesvol is geweest.
Die groei is noodzakelijk. Het aantal fulltime beoefenaren van de fotografie is zeker het afgelopen jaar sterk afgenomen. De verwachting is dat dit de komende jaren nog zal doorzetten. Dat is niet alleen het gevolg van de economische recessie. Het komt ook door de veranderingen in de manier waarop beeld wordt gemaakt en gebruikt. In de toekomst zal er plaats zijn voor een klein aantal goede professionals die zich echt kunnen onderscheiden. Daarnaast zien we de opkomst van een steeds grotere groep beeldmakers voor wie fotografie slechts een deel van hun werkzaamheden is.
Die ontwikkeling is ook de organisatie niet ontgaan, en is de reden van een koerswijziging. In plaats van mee te krimpen met het aantal vakfotografen is besloten mee te groeien met het aantal totale fotografen. Om de groeiende groep deeltijdfotografen meer bij het evenement te betrekken zijn de openingstijden aangepast.
Waar de PI het voorheen vooral moest hebben van de vakman die er op maandag of dinsdag een dag werktijd voor vrijmaakte, is het evenement nu te bezoeken op zaterdag, zondag en maandag. Dat wil niet zeggen dat de Professional Imaging daarmee minder professioneel is geworden. Het evenement biedt nog steeds een heel interessant programma, met een aantal extra’s op de maandag, traditioneel de dag waarop de meeste vakfotografen het evenement bezoeken.
De Professional Imaging vindt plaats op 29, 30en 31 maart in De Loods in Nijkerk.
www.professionalimaging.nl
 
03 20 HvH Loods MISCO


Bekijk ook deze items