terug

Portfolio en interview: Reizen met Mark Horn

Mark Horn is, deels, reisfotograaf. Hij is begin 40, maar pas een kleine zes jaar professioneel bezig. Een autodidact wiens werk onder meer is terug te vinden in de collecties van Getty Images. Fotografie als visuele honger.

San Giorgio Maggiore, Venetië, 2007 © Mark Horn
Asakusa, Tokyo, 2006 © Mark Horn

Een reis van drie maanden door Nepal was het begin van een fascinatie voor fotografie. Het kijken door de lens bleek een nieuwe manier om de wereld te zien. Horn: “Het is een soort gretigheid. Visuele honger, die je met die camera hebt. Wat is mooi, wat is interessant? Het is een eigen wereld waar je dan in zit. Je zintuigen staan op scherp. Alles is vers. Je kijkt er heel blanco naar. Het is de zegen van de onwetendheid. Dat maakt het eindeloos fascinerend.”

In P/f nummer 5 (vanaf 30 mei in de kiosk) een uitgebreid interview met Mark Horn en foto’s die een afspiegeling zijn van zijn kijk op de wereld. Horn is een reisfotograaf, geen ontdekkingsreiziger. Althans niet zoals die bestonden in de 19de eeuw. “Voor mij geldt niet: hoe exotischer, hoe beter.” In het portfolio van zijn hand mogen we mee op de persoonlijke ontdekkingstocht van Horn op relatief bekende plekken.

www.markhorn.nl

Tags: P/f

Bekijk ook deze items