terug

Popview en Lex van Rossen Award verdwijnen

Popview, een belangrijke organisatie om de muziekfotografie te stimuleren, houdt per direct op te bestaan. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt op haar website. Door middel van tentoonstellingen en andere activiteiten in binnen- en buitenland wilde Popview muziekfotografie onder de aandacht brengen en de fotografen steunen.
Met Popview verdwijnt ook de Lex van Rossen Award, de prijs voor jonge Europese muziekfotografen. De prijs is vernoemd naar de in 2007 overleden fotograaf die veel faam verwierf met zijn aansprekende muziekfotografie. De prijs is vier keer uitgereikt. De winnaars waren Annie Hoogendoorn (Nederland, 2008), Tom Verbruggen (België, 2009), Graham Smith (Ierland, 2010) en Dirk Wolf (Nederland, 2011).
Volgens Popview konden muziekfotografen wel “een steuntje in de rug gebruiken in deze tijd, een tijd waarin er steeds minder ruimte is voor foto’s bij muziekrecensies en fotografen tijdens concerten vaak slechts de eerste drie nummers mogen fotograferen.” Maar door wegvallende subsidies en sponsoren was er geen financieel draagvlak meer om door te gaan. De organisatie heeft nog tevergeefs geprobeerd om Popview door te zetten.