terug

Populair objectief van Canon vernieuwd

Een van de meest populaire en gewaardeerde objectieven van Canon heeft een opfrisbeurt gekregen en gaat nu door het leven als de EF 70-200mm f/2.8L IS II USM.

Het optisch ontwerp is geheel vernieuwd en telt nu 23 elementen in 19 groepen. Vijf elementen zijn gemaakt van het zogenaamde Ultra-low Dispersion (UD) glas, dat de chromatische aberratie moet onderdrukken.

Ook de autofocus is geheel vernieuwd, met een nieuwe ring USM en verbeterde algoritmen. Het moet nu nog sneller en stiller werken en is geheel afgestemd op de nieuwste generatie camera’s van Canon. Er kan ook iets dichterbij worden scherpgesteld: de kortste instelafstand is nu 1,20 meter met een maximale vergrotingsmaatstaf van 0,21x. De nieuwste versie beeldstabilisatie is goed voor een correctie van vier stops.

Ook aan de buitenkant is het objectief onder handen genomen, met een andere rubberen instelring en knoppen die minder gemakkelijk per ongeluk kunnen worden versteld. Het objectief is wel iets groter en zwaarder geworden; het weegt nu 1490 gram, tegenover 1470 gram van het vorige model. Zoals gebruikelijk bij een L-objectief is de EF 70-200mm f/2.8L IS II USM volledig afgedicht tegen stof en regen.

Vanaf eind februari moet het objectief te koop zijn tegen een adviesverkoopprijs van € 2969,– inclusief BTW.