terug

PocketWizard Plus X: simpel en goedkoper

pocketwizard plus x
PocketWizard komt met een nieuwe variant op de draadloze units om flitsers en camera’s aan te sturen: de Pocket Wizard Plus X. Kort door de bocht zou je het een goedkope versie van de Plus III kunnen noemen, maar daarmee doe je de PlusX te kort. De nieuwe zender/ontvanger van PocketWizard schakelt automatisch tussen zenden of ontvangen, het herkent automatisch hoe de module is aangesloten. Aan de hand van de spanning dat via de kabel of flitsschoen wordt doorgegeven herkent de PocketWizard of het is aangesloten op een camera of flitser. Desgewenst kun je de Plus X nog steeds alleen als ontvanger laten werken.
Een andere slimmigheid van de PocketWizard Plus X is dat je heel eenvoudig tegelijk een camera en flitser kunt bedienen. Dit wordt ‘channel hopping’ genoemd. De module op de remote camera werkt als trigger voor een flitser, dat op één kanaal hoger werkt. Staat de remote camera bijvoorbeeld op kanaal 4, dan werkt de PocketWizard Plus X op kanaal 5 als zender voor een flitser. In totaal heeft de Pocket Wizard Plus X tien kanalen. Dat zijn er minder dan bij de Plus III, bovendien heeft die laatste ook nog verschillende groepen bij de laatste 17 kanalen. Alle kanalen van de Plus X zijn uitwisselbaar met de andere modules van PocketWizard en compatibele apparaten, zoals de Sekonic lichtmeters, mits het units zijn van dezelfde regio. In Amerika wordt bijvoorbeeld een andere frequentie gebruikt dan in Europa.
Ook op andere gebieden is de Plus X wat eenvoudiger dan de Plus III. Het maakt ook de bediening wat eenvoudiger. De PocketWizard Plus X heeft nu alleen nog een draaiknop om de kanalen te selecteren en een testknop. Aan de hand van het ledlicht bovenop kan de batterijspanning in de gaten gehouden worden en zie je of er verbinding is. De vorm van de Plus X is identiek aan die van de Plus III en dus heeft de nieuwe tranciever een ingebouwde antenne.
Voor wie niet alle functionaliteit van de Plus III nodig heeft, is de PocketWizard Plus X een heel goed alternatief. Het scheelt ook een hoop geld, want de PocketWizard Plus X heeft een adviesprijs van slechts €75,00 exclusief BTW. Wanneer de module in Nederland leverbaar wordt is nog niet bekend.
http://vimeo.com/60694982


Bekijk ook deze items