terug

Photoshop bedienen met je iPad


Adobe heeft een aantal apps voor de iPad gelanceerd waarmee je Photoshop 12.0.4 (CS5) kunt bedienen. Voor fotografen is de Adobe Nav het meest interessant. Met de app krijg je op je iPad de controle over de toolbar. Je kunt zelf aangeven welke gereedschappen je wel en niet wilt zien. Als het ware fungeert je iPad als een extra invoerscherm. Adobe Nav maakt het ook een stuk eenvoudiger om door de openstaande foto’s te bladeren, tot maximaal 200 foto’s. Op je iPad zie je dan de thumbnails, in plaats van alleen de bestandsnamen als je via Photoshop zelf wilt zoeken. Omdat de bestanden in de cache van de iPad worden opgeslagen kun je eenvoudig je iPad even meenemen naar een ander om de foto’s of bewerkingen te delen, zonder dat je alles hoeft op te slaan of door te mailen.
Zie ook het onderstaande filmpje:

De andere twee apps zijn minder gericht op fotografie. Met Adobe Eazel kun je heel eenvoudig schilderen met behulp van je iPad. De tekeningen kunnen direct naar Photoshop CS5 worden gestuurd voor verdere bewerking. Adobe Color Lava maakt het mogelijk om makkelijk nieuwe brushes en thema’s te maken en kleuren te mixen en die vervolgens naar Photoshop te sturen.
De apps zijn niet gratis. Adobe Nav kost € 1,59 in de iTunes Store, voor Adobe Eazel moet je € 3,99 betalen en Adobe Color Lava is voor € 2,39 te downloaden bij Apple.


Bekijk ook deze items