terug

Photo Academy Award 2011

Van 1 tot en met 25 juni kan werk worden ingezonden voor de Photo Academy Award 2011. Inschrijving staat open voor alle studenten van fotografie-opleidingen op hbo-niveau in Vlaanderen en Nederland die tussen 1 januari 2010 en 31 december 2011 eindexamen deden of nog gaan doen.
Op 30 juni zal de jury zich buigen over het werk. De jury voor 2011 staat onder leiding van Roy Kahmann van de Kahmann Gallery, en bestaat uit Tinneke Janssens van Desingcenter De Winkelhaak, Eric De Mildt van De Morgen, Mart Boudestein van Roorda Reclamebureau, Ingrid Deuss van Duval Guillaume, Steven Hond van Uitgeverij d’Jonge Hond, Caroline Brugman van Elle, Theo Audenaerd van Volkskrant Magazine, Erik Vroons van GUP Magazine, Femke de Wild van Frame Magazine, Edie Peters van PhotoQ enJan Paul Mioulet van P/f.
Naast een geldbedrag voor de winnaar van de Award en een publieksprijsvan Transcontinenta, zijn prijzen te winnen in de vorm van opdrachten of publicaties in de verschillende magazines. Zo zal de P/f prijs bestaan uit een publicatie in het septembernummer van P/f. De genomineerden worden vanaf 1 juli bekendgemaakt.


De prijsuitreiking vindt plaats op 15 september in het Fotomuseum Den Haag. Naast de diverse publicaties zijn de winnende foto’s ook te bewonderen in de expositie van de Photo Academy Award die het komend jaar op verschillende plekken zal komen te hangen. Zo is het werk van de winnaars van 2010 nog gedurende de hele zomer te zien in de Fotoacademie in Eindhoven.
Aanmeldenkan via www.photoacademyaward.com, op deze site kan ook worden gestemd voor de Publieksprijs.