terug

Photo Academy Award 2009

© Ninette Schostack
© Ninette Schostack

Op 11 september wordt duidelijk wie de winnaar is van de Photo Academy Award 2009, tijdens een feestavond in Fotomuseum Den Haag. Uit het overweldigend aantal inzendingen zijn 29 genomineerden gekozen.

Van fotografie-opleidingen in Nederland en België stuurden voor de zomer 175 jonge fotografen circa tweeduizend foto’s in ter beoordeling door een jury onder leiding van Hans Aarsman. Dat waren 2,5 keer zoveel inzendingen als in 2008. De jury, waarin ook P/f zitting heeft, kwam uiteindelijk tot een lijst van 29 nominaties.

Het werk van Kirsten Wilmink (AKI ArtEZ Enschede) viel bij maar liefst zeven juryleden in de smaak. Bieke Depoorter (KASK Gent) en Xiao Xiao Xu (Fotoacademie Amsterdam) hebben beide vier nominaties op hun naam geschreven.

Er zijn tien prijzen, variërend van publicaties in bladen (P/f publiceert zijn keuze als Portfolio in het decembernummer) tot opdrachten voor reclamebureaus en een geldprijs van € 5000 voor de overall winnaar. In het Fotomuseum Den Haag hangt van 5 t/m 20 september een tentoonstelling van het genomineerde werk.

www.photoacademyaward.com

Tags: Prijzen

Bekijk ook deze items