terug

Phase One A-series

De samenwerking tussen Alpa en Phase One heeft een prachtige camera opgeleverd, de Phase One A-series.
A-series-02
Het is in feite een combinatie van een typische Alpa camera, een met de hoogste precisie gemaakte koppeling tussen een objectief en een achterwand. Die achterwand is dan naar keuze een Phase One 80 megapixel CCD in de A280, een 60 megapixel CCD in de A260 of een 50 megapixel CMOS in de A250. Die laatste sensor is iets kleiner, een factor 1,3, maar kan wel tot een veel hogere ISO-instelling gebruikt worden en biedt een betere Live-view.
Bij de A-series zijn drie speciale hoogwaardige Rodenstock objectieven verkrijgbaar, de Alpagon 23 mm ƒ/5,6, de Alpar 35 mm ƒ/4.0 en de Alpagon 70 mm ƒ/5,6. Elke A-series camera is in de fabriek gekalibreerd voor het gebruiken in combinatie met deze drie objectieven, de 35 mm wordt als standaard mee geleverd met elke camera.
A-series-03

Scherm

Als zoeker kun je het scherm van de achterwand gebruiken, maar via de ingebouwde WiFi is het ook mogelijk om op een iPhone of iPad het programma Capture Pilot te gebruiken, waardoor dit gadget als zoeker dienst doet, maar ook als optie om de gemaakte opnames terug te kijken. Je krijgt er ook nog informatie over het gebruikte objectief te zien.

Compleet

De aanschaf omvat een compleet systeem, inclusief een flinke verzameling hulpmiddelen, van schoonmaak tot kabels. De prijs van de systemen varieert van € 36.000,- tot € 43.000,-. De doelgroep wordt omschreven als Fine-Art fotografen, een term die waarschijnlijk op basis van de Amerikaanse fotografische traditie moet worden geïnterpreteerd, namelijk fotografen die streven naar de hoogst haalbare technische perfectie.
A-series-04