terug

Phase One 645DF

phaseone645Mamiya en Phase One hebben tegenwoordig innige banden en dat levert nu de Phase One 645DF op. Dat de camera erg op een Mamiya lijkt, mag niet verbazingwekkend zijn.

Een van de meest in het oog springende kenmerken is de flitssynchronisatietijd van 1/1600 seconde. Dat is ideaal voor invulflitsen buiten in de zon. Ten opzichte van de voorganger moet de 645DF veel vooruitgang hebben geboekt in de prestaties van de camera. Hij moet sneller reageren op de fotograaf en de autofocussnelheid moet sterk zijn verbeterd. Het persbericht meldt dat de camera tot vijf keer sneller is geworden in een modeshoot.

Nieuw is de mogelijkheid instellingen op te slaan en die via een keuzeknop bovenop de camera weer op te roepen, vergelijkbaar met de custom-instellingen op sommige Canon-camera’s. De Phase One 645DF kan werken met objectieven voor zowel spleet- als centraalsluiter.

Alle achterwanden die voor Phase One/Mamiya AFD geschikt zijn, kunnen op de 645DF worden gebruikt, dus ook een achterwand van bijvoorbeeld Leaf. De verwachting is dat de Phase One 645DF vanaf eind van dit jaar te krijgen is. De adviesprijs is € 4290,– voor de body. Het is te verwachten dat ook Mamiya met een versie van de 645DF komt, maar daar is officieel nog niets van bekend.


Bekijk ook deze items