terug

Pf Workshops met Klaas-Jan van der Weij en Eddy van Wessel in Naarden

Pf bestaat 30 jaar en dat vieren we met een tentoonstelling in het Comenius Museum tijdens het Fotofestival in Naarden. Om het voor u nog interessanter te maken organiseert de Pf-Academy enkele workshops met fotografen  Klaas-Jan van der Weij, Eddy van Wessel en Tony Lujien in het Comenius Museum. Nog meer redenen om naar Naarden te komen.
 
Klaas-Jan van der Weij – 8 juni
Workshop sportfotografie
Klaas-Jan van der Weij is een gelauwerd sportfotograaf en winnaar van vele prijzen. Hij  is met een foto van de Williams zusjes vertegenwoordigd in de Pf- 30 jaar Expositie. Op 8 juni zal hij in Naarden een workshop te geven over sportfotografie.
VDWEij thumb Er zijn duizenden sportfotografen en de vraag is dus: hoe onderscheid je je? Hierop komen de antwoorden in de vorm van foto’s die door de jaren heen wel bekend zullen zijn bij de meesten van u. Dat het te maken heeft met vakmanschap is duidelijk, maar ook moet steeds worden gezocht naar nieuwe creatieve ideeën, waarmee uiteindelijk het verschil wordt gemaakt.
Een boeiende middag over sportfotografie, waarbij u uiteraard vragen kunt stellen.
Plaats: Comenius Museum – Naarden Vesting
Datum: zaterdag 8 juni 2013
Aanvang: 13:00 uur
> Kosten € 50,- p.p, excl. BTW
Als deelnemer aan de workshop kunt u via ons een dagkaart kopen voor € 10,- i.p.v. € 17,50.- Dat is mooi meegenomen!
Aanmelden via: workshop Klaas-Jan van der Weij
 
Eddy van Wessel – 15 juni
Workshop fotojournalistiek
Eddy van Wessel is de winnaar van Zilveren Camera 2012. Hij fotografeerde in verschillende brandhaarden in de wereld, zoals Tjechenië, Irak en Syrië. Zoals alle fotografen die gevaarlijke gebieden ingaan heeft hij een eigen manier van werken ontwikkeld, die vooral gebaseerd is op het maken van “verhalen”. Picture Stories dus.
Wessel thumbIn deze workshop wordt ingegaan op die manier van werken, het gebruik van camera’s en lenzen, kiezen van de onderwerpen, enz. Hier kun je leren hoe je situaties kunt vastleggen onder lastige omstandigheden en kun je zien hoe je door gebruik te maken van zelf ontwikkelde printmethodes het beeld meer zeggingskracht kunt meegeven.
Uiteraard kunt u vragen stellen.
De workshop wordt gegeven ter gelegenheid van het Fotofestival Naarden in het Comenius Museum in Naarden Vesting en eindigt met een bezoek aan de tentoonstelling van het werk van Eddy van Wessel in Vestingmuseum.
Datum: zaterdag 15 juni 2013
Aanvang: 13:00 uur
Kosten € 50,- p.p., excl. BTW
Als deelnemer aan de workshop kunt u via ons een dagkaart kopen voor € 10,- i.p.v. € 17,50.- Dat is mooi meegenomen!
Aanmelden via: workshop Eddy van Wessel
Tony Lujien – 22 juni
Workshop 360° fotografie
Schermafbeelding 2013-05-31 om 10.16.42Hier ziet u de Pf-tentoonstelling in Naarden en een 360°panorama. Er is steeds meer vraag naar speciale toepassingen van fotografie en film. Veel toepassingen worden er al gemaakt voor musea en marketing. Tony Lujien is een van de pioniers op dit gebied, die zijn kennis graag overdraagt. En omdat er ook een panorama gemaakt is van de Pf tentoonstelling in het Comenius museum is dit een unieke gelegenheid om te laten zien wat er allemaal voor komt kijken. Waarom je welke standpunten gebruikt, waarom je steeds belichtingsreeksen moet maken en vooral hoe je optimaal kunt omgaan met de software om tot aansprekende resultaten te komen.
Let op: de workshop wordt gegeven in het Engels
Datum: zaterdag 22 juni 2013
> Aanvang: 13:00 uur
> Kosten € 50,- p.p., excl. BTW
Als deelnemer aan de workshop kunt u via ons een dagkaart kopen voor € 10,- i.p.v. € 17,50.- Dat is mooi meegenomen!
Aanmelden via : workshop Tony Lujien
 
logo