terug

Pentax-DA 645 28-45 mm ƒ/4.5 ED AW SR

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. lanceert de HD PENTAX-DA645 28-45mmF4.5ED AW SR.
Pentax645zoomobjectief
 
Dit ultragroothoek objectief is de nieuwste toevoeging aan de serie verwisselbare objectieven voor de PENTAX 645Z.
Met een beeldhoek die overeenkomt met 22 mm tot 35,5 mm op een 35 mm-camera, is deze lens speciaal ontworpen voor digitale beeldregistratie. De beeldcirkel is geoptimaliseerd voor de beeldsensor van de nieuwe PENTAX 645Z-middenformaatcamera (gelanceerd op 27 juni 2014). Daarnaast bevat het een aantal geavanceerde lenscoatings met door PENTAX ontwikkelde technologieën.
Dankzij de stof- en weersbestendige constructie is dit objectief zeer betrouwbaar en duurzaam onder veeleisende gebruiksomstandigheden.
De belangrijkste eigenschappen op een rij
1. Eerste ultragroothoekzoomobjectief voor gebruik met een middenformaatcamera
Deze zoomlens heeft een optische zoom van ongeveer 1.6, waarmee hij een bereik heeft van ultragroothoek tot groothoek. Met visuele effecten die uniek zijn voor groothoeklenzen, waaronder overdreven perspectief en extra grote scherptediepte, is dit objectief te gebruiken in uiteenlopende situaties.
2. Het objectief is opgebouwd uit zeventien elementen in twaalf groepen, waaronder twee hoogwaardige asferische elementen en twee Extra-low Dispersion-elementen (ED). Dit verbetert de beeldresolutie en helderheid aan de randen en minimaliseert aberraties. Daarnaast heeft het objectief innovatieve coatings en een anti-reflecterende laag aan de binnenkant van de lensbehuizing.
3. Het objectief is voorzien van een hoogwaardige HD-coating met verschillende lagen voor betere lichtdoorlatendheid en minder reflectie. Deze coating zorgt voor scherpe, heldere beelden zonder overstraling en spookbeelden, zelfs onder de ongunstigste lichtomstandigheden. Dankzij de combinatie met de hoogwaardige Aero Bright Coating – exclusief op PENTAX-producten – ben je met deze lens verzekerd van een hoge lichtdoorlatendheid en een lage refractie.
4. Het objectief bevat het door PENTAX ontwikkelde Shake Reduction-mechanisme (SR) in de lensbehuizing. Dit mechanisme compenseert effectief voor trillingen van de camera tot ongeveer 3,5 sluiterstappen.
5. Als nieuwste onderdeel van de All Weather-serie (AW) beschikt deze lens over een betrouwbare stof- en weerbestendige constructie met elf speciale afsluitingen, die ervoor zorgen dat er geen stof en water in de behuizing van de lens komt.
6. Overige functies
· Super Protect-coating (SP) op de voorkant van de lens houdt water en vet tegen.
· Rond diafragma zorgt voor een prachtige weergave van de onscherpte.
· Soepele, stille autofocus (AF), aangedreven door een ingebouwde DC-motor.
· Quick-Shift Focussysteem voor direct switchen naar handmatige scherpstelbediening nadat het AF-systeem van de camera het onderwerp scherp heeft gesteld.
· Er zijn verschillende filters, zoals de Circular Polarizing-filter (C-PL), te bevestigen aan de voorkant van de lens – uniek voor een groothoekobjectief.