terug

PANL-nominaties

PANL organiseert de eerste twee weken van april een festival rond de uitreiking van de 19de PANL Sony Awards. Hoe gaat het eigenlijk in de reclamefotografie? Is er reden voor een feestje?

Edie Peters maakt in P/f nummer 3-2010 (vanaf 27 maart in de kiosk) de balans op met fotograaf Simon Warmer en art director Martin Pyper. Het artikel is gelardeerd met een selectie uit het genomineerde werk voor de PANL Sony Awards.

PANL (Photographers Association of the Netherlands) maakt op donderdag 1 april 2010 namelijk de winnaar van de PANL Sony Awards bekend. Dat gebeurt tijdens de officiële opening van de PANL Sony Awards Fotoexpositie op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

195 professionele Nederlandse fotografen hebben meer dan 1100 foto’s ingestuurd voor de jaarlijkse krachtmeting. Deelnemen kon in diverse categorieën: van autonoom- tot reclamefotografie en van portretten tot landschappen. Een internationale vakjury heeft zich over het beeldmateriaal gebogen en een winnaar uitgezocht.

Het programma rond de PANL-expositie in de Zuiveringshal Oost, op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, is te vinden op het affiche dat ingevouwen in deze P/f nummer 3 en tevens op www.panl.nl