terug

Panasonic Lumix GF6

Panasonic GF6Panasonic heeft weer een nieuwe spiegelloze systeemcamera voor het Micro Four Thirds Systeem aangekondigd: de Panasonic Lumix DMC-GF6. De camera is wat groter dan de GF5, die overigens voorlopig in ieder geval gewoon leverbaar blijft. De primaire doelgroep van de Panasonic GF6 is de consument die wat serieuzer met fotografie bezig wil zijn. Voor deze consument zijn de 19 creatieve filters, dat zijn er vijf meer dan bij de GF5, ook interessant. Je kunt ook een stop-motion film maken met de DMC-GF6.
Door de nieuwe Live MOS sensor met zestien miljoen pixels en de aangepaste Venus Engine moeten ook bij hoge gevoeligheden goede ruisarme foto’s gemaakt kunnen worden. Standaard loopt de gevoeligheid tot ISO 3200, maar dat is uit te breiden tot ISO 25600 via het menu. De sensor en processor maken ook een snelle scherpstelling op basis van contrast mogelijk, eerder camera’s van Panasonic hebben al bewezen dat dit systeem goed werkt.
Interessant aan de Panasonic Lumix GF6 is de WiFi in combinatie met NFC, oftewel New Field Communication. Die technologie maakt het nog eenvoudiger om de camera te bedienen of foto’s te bekijken en te delen via een tablet of smartphone. Met NFC kun je, na het eerst is ingesteld, met een enkele aanraking op het scherm van de camera en tablet of smartphone verbinding gemaakt worden. Daardoor is het niet meer nodig om steeds authorisatiegegevens in te voeren. De bediening van de Panasonic GF6 via tablet of telefoon beperkt zich niet tot de sluiter, je kunt veel regelen via de app. Ook kun je gebruik maken van het GPS logbestand in je telefoon of tablet om de foto’s te geotaggen. Via de Cloud service van Panasonic kunnen de foto’s worden overgezet naar social media.
Aan de buitenkant van de camera valt het kantelbaar LCD, met een doorsnede van 7,6 cm, op. Het scherm is zo te kantelen dat je het ook aan de voorkant kunt zien, handig bij een zelfportret bijvoorbeeld. Bovenop de camera is een speciale knop voor video-opames. Die kunnen in AVCHD Full HD (1920×1080, 50i) worden opgenomen.
Vanaf mei 2013 is de Panasonic Lumix GF6 leverbaar in de kleuren zwart, wit of bruin. In combinatie met een 14-42mm compact zoomobjectief is de adviesprijs €549,95 inclusief BTW. De combinatie met de 14-42mm powerzoom gaat €699,95 kosten en een kit met de compact zoom en een 45-150mm kost €749,95.


Bekijk ook deze items