terug

Panasonic GH2

De Panasonic GH2 is een echte Photokinaprimeur. Na de komst van de G2 leek een opvolger van de GH1 niet veraf. Toch is de GH2 een echte verrassing. Panasonic is namelijk verder gegaan dan wat extra videomogelijkheden aan de G2 toevoegen.
Om te beginnen beschikt de GH2 over een nieuwe sensor met 16 Mp. Panasonic claimt dat de ruis dankzij een aantal vernieuwingen en de nieuwe Venus processor lager  is dan bij de voorgaande 12 Mp sensor. Ook de autofocus is onder handen genomen.
Het aantal keren per seconde dat de lens wordt bijgesteld is verdubbeld. De GH2 kan hierdoor in minder dan 0,1 seconde scherpstellen. De troefkaart van de GH-serie is uiteraard ook de uitstekende integratie van video in een fotocamera.
Ook op het gebied van video beschikt de GH2 over een aantal vernieuwingen. Standaard neemt de camera op in 1080/50i HD kwaliteit. Wie dat wil kan echter ook filmen in 1080/24p. Eventueel in combinatie met een speciaal ‘cinema’filter. De camera kan verder ook met variabele opnamesnelheden werken voor beeldversnellingen en slowmotion.
De zoeker van de camera is iets breder gemaakt zodat het beeld ook tijdens het werken in de 16:9 verhouding lekker groot blijft. En uiteraard heeft de camera de ingebouwde stereomicrofoon van de GH1 en het goede touchscreen van de G2.


Bekijk ook deze items