Oypo

foto2

Oypo
ontzorgt de fotograaf

 

Met zo’n 20 duizend actieve gebruikers en bijna 70 miljoen foto’s die via de dienst zijn verkocht, bewijst Oypo zijn waarde. Het bedrijf is in 2005 opgericht door fotografen Koen Lindner en Nic Limper, bedoeld om de fotograaf te ondersteunen en ontzorgen in de verkoop van foto’s en fotoproducten. Oypo richt zich daarbij nadrukkelijk op de schoolfotograaf. In december is het bedrijf overgenomen door Fujicolor Benelux. “Daarmee kunnen we garanderen dat onze service en diensten op hetzelfde hoge niveau blijven”, vertelt Koen Lindner. “Vanwege de groei van ons bedrijf wilden we graag een grote partij achter ons hebben staan. Voor onze klanten verandert er overigens niets. Onze service en kwaliteit blijven op niveau!”

Via Oypo kan de fotograaf makkelijk foto’s verkopen. Dat kunnen gewone prints zijn, maar ook afdrukken op bijvoorbeeld canvas, mokken of muismatten behoren tot de mogelijkheden. De fotograaf kan hierbij kiezen: of de foto’s verkopen via de website van Oypo, of een webwinkel integreren in de eigen website.
foto3Wat zijn de grootste voordelen van de dienst voor
de fotograaf? “We nemen al het gedoe over,
zodat de fotograaf zich kan richten op fotograferenfoto1
en acquisitie”, vertelt
Lindner. “Wij regelen de nabestellingen,
zorgen voor de
productie en verzending
en ook het beantwoorden
van vragen nemen
wij voor onze rekening,
evenals het afhandelen
van eventuele klachten. De
fotograaf bepaalt zelf welke producten hij aanbiedt
en tegen welke prijs.”

 

DIENSTEN

De fotograaf kan kiezen uit twee soorten diensten: een basis account of een pro account. De eerste is gratis. “Bij de tweede betaal je tien euro per maand”, legt Lindner uit. “Natuurlijk kunnen we van die tien euro niet leven als bedrijf. Daarom krijgen we ook een deel van de winst die de fotograaf maakt met het verkopen van zijn foto’s. Verdien je niets, dan betaal je ons niets. Dat maakt de drempel heel laag. Het belang van de fotograaf, foto’s verkopen, is dus ook ons belang. We proberen hem of haar daarbij te helpen. We geven nieuwsbrieven uit, organiseren workshops en nemen in sommige gevallen zelfs persoonlijk contact op om te kijken of we de workfl ow nog verder kunnen optimaliseren.”

 APP

Foto’s van evenementen, sportwedstrijden, feesten
en partijen, die vind je voornamelijk op Oypo.
“We richten ons daarnaast speciaal op schoolfotografen.
Voor hen hebben we een innovatieve app
ontwikkeld die het categoriseren van foto’s automatiseert.
Hiermee worden de gemaakte foto’s al
tijdens de fotoshoot in afzonderlijke fotomappen
opgeslagen. Dit werkt enorm tijdbesparend. Ook
geeft de app inzicht in fotobestellingen en verdiensten.
Met deze app onderscheiden we ons
echt van vergelijkbare diensten.”
Meer informatie: www.oypo.nl