terug

Osram HMI UVS lampen

Osram presenteert nieuwe halide- metaaldamplampen met UV stop systeem.
OSRAM heeft nu een nieuwe generatie halide-metaaldamplampen. Deze lampen worden vaak gekozen voor filmwerk en events. De nieuwe OSRAM HMI UV stop (UVS) lampen verminderen de ultraviolette emissie, in dit geval de UVB en UVC emissie, met 99,9% zonder dat ze te maken krijgen met een verminderende lichtopbrengst of verminderde kleurweergave, een kleurweergave die heel dicht bij natuurlijk daglicht komt.
osram-00

Vermindering UV emissie met bijna 100%

Meer dan 40 jaar geleden werden de gloeilampen al overgenomen door halogeen- metaaldamplampen als standaardverlichting voor de filmindustrie. Zelfs tegenwoordig zijn ze niet te verslaan in termen van levensduur, lichtintensiteit en de kleurtemperatuur die het natuurlijk daglicht benadert. Deze lampen worden op fimsets over de hele wereld gebruikt. De laatste ontwikkeling van OSRAM is een versie met een kwartsbehuizing die de UVB en UVC straling filtert uit het licht en daarmee de UV emissie vermindert met bijna 100%.
Deze nieuwe OSRAM HMI UVS lampen met het UV stop systeem zijn dimbaar en bereiken een kleurtemperatuur van ongeveer 6.000K, een kleurweergave van meer dan 90 CRI en ze hebben een lichtopbrengst tot 100 lumen/watt.
OSRAM heeft de HMI UVS lampen in zeven versies met wattages variërend van 200 tot 1.800W voor verschillende toepassingen in film, TV en studiowerk.
osram-01