terug

Oproep aan fotografen!

De boodschap die John Lennon en Yoko Ono tijdens de beroemde ‘Bed-In’ in 1969 uitdroegen, is niet verouderd. Integendeel, die is zelf actueler dan ooit! Daarom komt er een aantal activiteiten die dit historische moment herdenken. In het Hilton Hotel in Amsterdam zijn er in de week van 21 tot 29 maart 2009 drie exposities.

fromhollandwithpeaceMessage by Photo 1969 – 2009 is een overzichtstentoonstelling van foto’s en achtergronden met als centraal thema vrede. De expositie vindt plaats in de lobby bij de hoofdingang van het Hilton, en wil met behulp van fotografie laten zien wat de bepalende momenten in Nederland (kunnen) zijn in het denken en doen over vrede.

Oproep aan professionele fotografen

De organisatie (opgezet door ImaQuest, Hilton Hotel en P/f) vraagt professionele fotografen werk voor deze expositie in te zenden. Een deskundige jury zal hieruit de selectie van 40 foto’s maken. De foto’s worden op groot formaat tentoongesteld (ca 1m2) en zijn te koop. De deelnemers geven de organisatie toestemming het werk in een oplage van 9 + 1 te reproduceren, met gelijke opbrengsten bij verkoop. Hiernaast is er een print voor een goed doel en een print voor de organisatie ten behoeve van (vervolg)expo’s.

Meer informatie en aanmelden