terug

Olympus E-P1; liefde op het eerste gezicht

De Olympus E-P1 is mooi van buiten en heeft ook een goed innerlijk: het bedieningsgemak is prima, de beeldkwaliteit prachtig. Een camera om verliefd op te worden? U leest het in P/f nummer 7.

Olympus E-P1

Reikhalzend heeft redacteur Bas de Meijer uitgekeken naar zijn ontmoeting met de Olympus E-P1, de digitale PEN. Klassieke vormen die worden gecombineerd met een modern karakter. Een camera die veel biedt wat kan worden gevraagd van een straatcamera: compact, goede kwaliteit en verwisselbare objectieven. Vooral met de pancake is het een heerlijke camera. Ook omdat die optisch beter is. Daarbij is de E-P1 ook nog eens mooi.

De camera is echter niet ontworpen voor de prof en dat merk je op diverse punten, aldus De Meijer die zijn ervaringen deelt in het septembernummer van P/f. De valkuil voor de E-P1 is, volgens hem, dat je de camera al snel wilt vergelijken met een spiegelreflexcamera. Dat is onterecht, want de E-P1 is geen spiegelreflex en zal dat nooit worden ook. In plaats daarvan moet je de camera in haar eigen klasse plaatsen.


Bekijk ook deze items