terug

Olympus E-M10

Olympus heeft het aantal modellen in het micro-four thirds systeem met een nieuw en extra compact model, waarbij er ietsje is ingeleverd op de specificaties, die nog steeds heel mooi blijven. Zo is de beeldprocessor de nieuwste van Olympus, net als de opname sensor. Daarbij is 16 miljoen pixels in combinatie met een hoogste ISO van 25.000 wat op dit moment op deze maat sensor kennelijk haalbaar is. En daar is weinig mis mee, slechts voor weinig fotografie zul je meer nodig hebben dan dat, hoewel fotografen nooit tevreden lijken. En dat alles in een camera die slechts 400 gram weegt. De beeldstabilisatie is zoals bij Olympus gebruikelijk in de body ondergebracht. Het AF systeem kan werken over het hele opnamegebied en is volgens Olympus heel snel. Het is mogelijk om een AF-gebied heel klein te maken, waardoor ook op heel kleine details scherp gesteld kan worden, en het AF-systeem kan de hoge 8 beelden per seconde opname frequentie bijhouden, waarbij de buffer in de camera 20 RAW opnames toestaat.

De Olympus E-M10
De Olympus E-M10

Ondanks de geringe afmetingen van de camera is er een flitser ingebouwd. Op draadloos gebied is de camera voorzien van een WiFi zendertje. Er wordt een QR code op het LCD scherm getoond met behulp waarvan de App verbinding met de camera kan maken, en de camera kan ook via de smartphone bediend worden.
Naast de nieuwe E-M10 heeft Olympus ook twee nieuwe objectieven aangekondigd, waaronder een 25mm f/1,8 standaardobjectief en een heel dun op te bergen standaardzoom, 14-42 mm die maar net iets meer dan 2 cm dik is in ingeschoven toestand.