terug

Nominaties Pf prijs Photo Academy Awards 2012 bekend


De Photo Academy Award is een wedstrijd voor aanstormend fotografisch talent en wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De jury had de zware taak om een selectie te maken uit een record aantal inzendingen. Maar liefst  2.000 foto’s, 15 multimediaproducties en 50 fotoboeken zijn ingezonden voor de Photo Academy Awards, dit is het grootste aantal inzendingen tot nu toe. Dit jaar zijn er veertien prijzen te winnen, waaronder een publicatie in Pf.
De genomineerden voor de Pf prijs zijn:
Peter Dekens
Carla Kogelman
Serge Maes
Ania Onupiuk
Sander Ploegman
Linda Stulic
Edgar Verhoeven

Publieksjury

Naast de overall winnaar van de Photo Academy Award die wordt gekozen door de vakjury, is er ook een publiekswinnaar. Van vrijdag 13 juli tot en met zondag 19 augustus kun je via de website photoacademyaward.com stemmen op je favoriet voor de publieksprijs. Hier zijn alle genomineerden te zien. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking in het Fotomuseum in Den Haag en ontvangt een Carl Zeiss objectief, beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

Uitreiking Photo Academy Award 2012

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 13 september aanstaande wordt in het Fotomuseum in Den Haag bekend gemaakt wie er in de prijzen zijn gevallen en wie zich een jaar lang Photo Academy Award winnaar mag noemen. Na de expositie in Fotomuseum Den Haag reist de tentoonstelling door naar onder andere Amsterdam, Antwerpen, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.
Kijk voor meer informatie en alle genomineerden (inclusief de foto’s) op photoacademyaward.com.


Bekijk ook dit item