Nikon

Professioneel fotograferen
zonder investeren

Nikon Professional Lease

Met de komst van de Nikon D5 en D500 is er voor Nikon fotografen alle reden om eens
na te denken over de aanschaf van een nieuwe camera. Met Nikon Professional Lease
biedt Nikon professionele fotografen een geweldige mogelijkheid om zonder te
investeren zorgeloos te werken met de nieuwste camera’s en objectieven.

 

De professionele camera’s van Nikon zijn gemaaktNikon om onder alle omstandigheden te blijven werken. Die robuustheid zorgt ervoor dat ze ook lang mee gaan. Voor professionals is het echter beter om niet te lang met apparatuur door te werken. Oudere camera’s presteren immers minder goed dan nieuwe en zullen ook vaker behoefte hebben aan onderhoud. Zakelijk gezien is het ook niet verstandig om lang met oudere camera’s door te blijven werken. De afschrijving van een oude camera is minimaal, maar de inruilwaarde ook. Wie geen reservering heeft gemaakt voor nieuwe apparatuur, moet dan een flink bedrag bijleggen voor de aanschaf van nieuwe body’s of objectieven. Ook voor fotografen die wel regelmatig hun apparatuur vervangen, is de aanschaf van twee nieuwe Nikon D5 body’s een serieuze investering. Nikon biedt leden van Nikon Professional Services daarom de helpende hand met Nikon Professional Lease. Voor een vast bedrag per maand kan dan met de allernieuwste apparatuur worden gewerkt. En het bedrag dat gereserveerd was voor de nieuwe camera’s kan dan worden gebruikt voor andere investeringen.

FINANCIAL OF OPERATIONAL LEASE

Nikon Professional Lease biedt twee verschillende leasemogelijkheden. Bij de eerste vorm, financial lease, wordt u na een looptijd van vierentwintig of zesendertig maanden eigenaar van de apparatuur. Verzekering, onderhoud en reparaties zijn voor kosten van de fotograaf. Bij de tweede vorm, operational lease, betaalt u alleen voor het gebruik van de apparatuur. Na afloop van het leasecontract van zesendertig maanden levert u de camera’s weer in. Operational lease kent geen bijkomende kosten: onderhoud, verzekering en eventuele reparaties zijn allemaal in het maandbedrag opgenomen.

Operational lease kent geen bijkomende kostenNikon_2_z: onderhoud, verzekering en eventuele reparaties zijn allemaal in het maandbedrag opgenomen. Een extra voordeel van operational lease is dat de camerabody halverwege het contract, dus na anderhalf
jaar, wordt ingewisseld voor een nieuwe. Mocht er inmiddels een nieuw model camerabody zijn geïntroduceerd, dan krijgt u die. Objectieven worden niet gewisseld tijdens het leasecontract. U
werkt dus altijd met de nieuwste apparatuur. Omdat u met financial lease eigenaar wordt, kan de apparatuur direct op de balans worden geplaatst en worden afgeschreven. Bij operational lease kan dit uiteraard niet, maar hier zijn het leasebedrag en de BTW natuurlijk wel aftrekbaar. Voor beide vormen geldt dat u zelf geen bedrag hoeft in te leggen, niet aan het begin en niet aan het eind van de looptijd.Wel is er een verschil tussen de minimale hoogte van het bedrag dat u kunt leasen. Bij financial lease is dat 1000 euro, bij operational lease is het minimum bedrag 9000 euro. Met twee D5 body’s of twee D500’s, D810’s en een drietal professionele objectieven zit u hier natuurlijk al snel aan.

 

VoorbeeldFoto

PROFESSIONEEL

Nikon Professional Lease is bedoeld voor professionele fotografen die lid zijn Nikon
van NPS, Nikon Professional Services, die tevens ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Professionals die door de aanschaf van apparatuur via Nikon Professional Lease voldoen aan de eisen voor NPS lidmaatschap (zie www.iamheretohelp.nl), kunnen via een versnelde aanmelding ook gebruikmaken van Nikon Professional Lease. De apparatuur die onder het leaseprogramma valt, voldoet ook aan dezelfde professionele normen. Qua body’s zijn dat op dit moment de D5, D810 en D500. Een volledig overzichtvan alle objectieven is te vinden op nikon.nl/lease. Voor NPS-leden is dit de ideale mogelijkheid om bestaande apparatuur te upgraden naar de allernieuwste camera’s en objectieven zonder te hoeven investeren. Wie kiest voor operational lease wordt zelfs alle zorg voor de apparatuur uit handen genomen. Door de fiscale voordelen van leasen zijn de maandelijkse kosten veel lager dan een banklening en bijna vergelijkbaar met zelf aanschaffen, maar dan zonder dat u het gehele bedrag in een keer hoeft te betalen. Op www.nikon.nl/lease vindt u een calculator waarmee u zelf kunt berekenen wat uw maandbedrag wordt. Nikon Professional Lease is leasen zonder verrassingen.

www.nikon.nl/lease