terug

Nikon Coolpix S800c met Android

Nu telefoons steeds meer op camera’s gaan lijken, waar je ook nog mee kunt internetten en zelfs bellen, gaat Nikon de andere weg op. De nieuwste compactcamera van Nikon, de Coolpix S800c, draait namelijk op Android. Dat is het besturingssysteem van Google voor onder andere telefoons en tablets. De Nikon Coolpix S800c is de eerste camera die met Android werkt. Met het besturingssysteem krijgt de gebruiker toegang tot Google Play, waarmee je allerhande apps op de camera kunt installeren. Dat beperkt zich niet tot fotografie gerelateeerde apps, je kunt ook gewoon navigatieprogramma’s gebruiken, internetten en spelletjes spelen. Maar de belangrijkste reden om met Android te werken is het delen van foto’s via de sociale media. Om verbinding te maken met internet beschikt de Nikon S800c over een ingebouwde Wifi. Daar zit ook een beperking, want je hebt niet overal Wifi. Als je beschikt over een telefoon waarmee je een Wifi hotspot kunt opzetten, kun je natuurlijk wel overal online met de Nikon S800c.
Naast Wifi beschikt de Nikon S800c ook over een GPS-ontvanger, waardoor je foto’s direct van de locatiegegevens zijn voorzien. Dat wordt ook steeds belangrijker. Je zou bijna vergeten dat we het hier hebben over een fotocamera. Maar de Nikon Coolpix S800x is vooral bedoeld om mee te fotograferen. De S800c heeft een CMOS met zestien miljoen pixels. De sensor is uiteraard vrij klein, het is een echte compactcamera bedoeld voor de gewone consument. Het zoombereik komt overeen met 25-250mm kleinbeeld. De Nikon Coolpix S800c heeft verder een touchscreen met een doorsnede van 8,7 cm. Om de foto’s en films op te slaan heeft de Nikon Coolpix S800c 1,7GB intern geheugen, naast een kaartslot voor SD/SDHC kaarten. Voor de apps heeft de camera 680 MB beschikbaar.
De Nikon Coolpix S800c is vanaf 27 september 2012 te koop en heeft een adviesprijs van € 399,00. Je kunt kiezen uit een witte of zwarte uitvoering.


Bekijk ook deze items