terug

Nikon lanceert de Nikon 1

Nikon lanceert een nieuw camerasysteem genaamd de Nikon 1, met de introductie van twee nieuwe camera’s, de Nikon 1 J1 en de Nikon 1 V1. Deze nieuwe generatie camera´s van Nikon beschikken over innovatieve features, zoals pre-post capture-technologie waarmee de camera al gaat werken voordat de sluiterknop volledig wordt ingedrukt maar ook doorgaat na de klik.
In combinatie met een aantal nieuwe fotomodi zijn de Nikon 1 camera’s in staat de meest vluchtige momenten vast te leggen, waardoor shots te maken zijn die tot dusver voor onmogelijk werden gehouden. Volgens Takami Tsuchida, president Nikon Europe is dit “Nikon’s belangrijkste aankondiging sinds wij 14 jaar geleden de digitale camera aankondigden. Met de lancering van de Nikon 1 onthullen wij twee baanbrekende camera’s met verwisselbare lens die vol zitten met revolutionaire technologie.”
Advanced Camera with Interchangeable Lens (A-CIL)
De lancering van Nikon 1 kondigt meer aan dan enkel de introductie van een nieuw gamma aan camera’s; het markeert de lancering van een hele nieuwe categorie die Nikon de Advanced Camera with Interchangeable Lens (A-CIL) heeft genoemd.
https://youtube.com/watch?v=0q6t6ESH9mA%3Fversion%3D3
Nikon 1 V1: De denkende camera
De heldere 1.440K-dot elektronische zoeker geeft een helder en stabiel beeld en 100% frame dekking. De V1 een stevige behuizing met lichtmetalen magnesium paneel (boven- en voorzijde) en een multi-accessory aansluiting geeft de vrijheid om het systeem verder uit te breiden met de accessoires beschikbaar voor het Nikon 1-systeem. De Nikon 1 V1 is verkrijgbaar in matzwart en hoogglans wit.

Nikon 1 J1: Altijd een stap voor

De superkleine behuizing is verkrijgbaar in een variëteit aan kleuren met bijpassende compacte 1 NIKKOR-lenzen en heeft een ingebouwde flitser voor extra licht wanneer dat nodig is. De Nikon 1 J1 is zo eenvoudig te gebruiken dat voortaan alleen nog maar hoeft te worden beslist wat je wilt fotograferen. De J1 is verkrijgbaar in de kleuren hoogglans wit, matzwart, rood, roze en zilver.