terug

Nikon Coolpix camera’s

Zoals bekend gaat het niet zo goed met de markt voor de compact camera’s, de camera in de telefoon is voor veel mensen goed genoeg, en hoeveel beter de compact dan is maakt niet genoeg uit, die telefoon sleept iedereen overal en altijd mee. Ondanks de dalende verkoop heeft Nikon toch besloten een compleet aanbod aan compacts in de markt te houden.
coolpix-01
Dat loopt dan bij de echte compacte modellen van een L29 voor € 79,-, waarvoor je dan tegenwoordig 16 miljoen pixels, 5 keer zoom en een groot aantal filter instellingen krijgt, tot een S6800 van € 219,- waarvoor je dan veel meer krijgt, video bijvoorbeeld, een groter zoombereik en een hogere snelheid. Ook Nikon heeft de digitale zoom herontdekt, bij Nikon wordt het Dynamic Fine Zoom genoemd, waarmee het zoombereik van enkele modellen wordt verdubbeld. Ook WiFi is ingebouwd, zowel om de camera te bedienen vanaf de telefoon, om de opnames via de telefoon te delen en zelfs om de GPS-informatie van de telefoon te koppelen aan de opnames. Ook de beeldstabilisatie is uitgebreid, waarbij naast het optische systeem ook elektronische toevoegingen worden gebruikt, vooral ook om andersoortige bewegingen te compenseren.
coolpix-03
Enkele modellen beschikken over een ‘glamour’ retouche, waarmee de gebruiker de portretten op facebook er gelikt uit kan laten zien. Tenslotte is er de L830 met een extreme 34x optische zoom, en zelfs die kan verdubbeld worden. Ook worden bij enkele modellen AA batterijen gebruikt, wat natuurlijk bespaard op de kosten. Gezien de inmiddels hoge kwaliteit van de oplaadbare penlights en het veel lagere energiegebruik van moderne camera’s vind ik dat niet zo’n probleem meer.
coolpix-02