terug

Nikon Capture NX2 nu 64 bits


Nikon heeft een nieuwe versie van haar RAW converter Capture NX2 uitgebracht. Vanaf deze versie 2.3.0 werkt het programma zowel onder Windows 7 en Vista als onder Mac OSX in de 64 bits mode. Het is ook de eerste versie die echt geschikt is voor OSX 10.7, al werkte de vorige versie ook al onder het nieuwste besturingssysteem van Apple.
Het pakket van Nikon kent nog vele andere verbeteringen. Natuurlijk wordt nu ook de Nikon 1 ondersteund, ook als je de FT1 adapter gebruikt. Met die adapter kun je ook objectieven met een F-bajonet op de Nikon 1 gebruiken. Capture NX2.3 leest ook de objectiefinformatie uit bij opnames met de FT1 adapter, nodig om de lenscorrecties uit te voeren. Verder heeft de nieuwste versie een ruisonderdrukking voor astrofotografie.
Alle wijzigingen zijn te lezen op de site van Nikon, waar je ook de update kunt downloaden. Deze is gratis voor gebruikers die Capture NX2 hebben aangeschaft, het programma op zich is niet gratis. Naast Capture NX2 heeft Nikon ook het gratis View NX geüpdatet.


Bekijk ook deze items