terug

Nieuws voor Canon Cinema EOS System

Canon EOS C100Canon heeft de ontwikkeling aangekondigd van een nieuwe objectief voor het Cinema EOS System, het professionele filmsysteem van Canon. Het gaat nu om een 35mm EF objectief, dat te gebruiken is met onder andere Super 35mm, 35mm en APS-C opnameformaten. Het objectief is het zesde vaste brandpunt voor het Canon EOS Cinema Systeem en zal naar verwachting later dit jaar leverbaar zijn. De 35mm is geschikt voor 4K en kan door de EOS-vatting zowel op camera’s voor het Canon Cinema EOS systeem worden gebruikt, als op de gewone EOS spiegelreflexcamera’s.
Daarnaast heeft Canon bekend gemaakt dat er een firmware update komt voor de EOS C100, C300 en C500. Een belangrijke verbetering is dat de vergrotingsfunctie na de update niet alleen maar in het centrum werkzaam is, maar ook in verschillende delen van het beeld. De EOS C300 krijgt bovendien de mogelijkheid om met Push Auto Iris en One Shot AF makkelijk de belichting en de scherpstelling te controleren en aan te passen voor de opname begint. Dit is vooral handig als je met een kleine crew moet werken. Daarnaast ondersteunt de Canon EOS C300 met de nieuwe firmware 1440×1080 HD-videoregistratie met 35 Mbps. De Canon EOS C100 wordt met de update voorzien van een Continue AF ondersteuning als de Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM wordt gebruikt.
Canon pakt ook de RAW Development Software aan, die wordt meegeleverd met de Canon EOS C500. De nieuwe versie biedt onder andere ondersteuning voor Academy Color Encoding Specification (ACES). ACES is door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences voorgesteld als de standaard voor een SMPTE-kleurruimte en bedoeld om de kleurrespons te definiëren voor in- en uitvoersystemen zodat een compleet traject voor kleurmanagement wordt gerealiseerd – van filmen tot editing, grading, distributie en weergave op het scherm. Gebruikers kunnen met de nieuwe versie van RAW Development Software de in- en uitpunten aan te geven voor ze het ruwe beeldmateriaal bewerken of kopiëren.
De firmware en software updates worden in de loop van 2013 verwacht.


Bekijk ook deze items