terug

Nieuws van Impossible Project

Het gaat goed met Impossible Project. Het bedrijf heeft een grote schare fans rond zich weten te verzamelen met de direct-klaarfilms. Rondom de stand van het bedrijf is het vrijwel continue druk. Dat heeft ook te maken met de 8×10 inch peel-apartfilm dat Impossible sinds kort maakt. De eerste batch is alweer uitverkocht. Ondertussen gaan de ontwikkelingen bij de andere films ook gewoon door. Impossible heeft bijvoorbeeld een nieuwe kleurenfilm voor de SX-70 en de 600 camera’s. Deze Color Protection Film hoef je niet meer onmiddellijk na het maken van de foto af te schermen van het licht. Net als de oude Polaroid kun je het zien ontwikkelen. Dat is een grote stap vooruit. Je moet wel geduld hebben overigens, want het ontwikkelproces duur 30 minuten.
Impossible gaat ook een film processor unit (FPU) maken, waardoor het bedrijf ook andersoortige camera’s kan maken. De oude Polaroidcamera’s raken een keer op natuurlijk. In de FPU zit een accu, die hoeft dus niet meer per se in de filmcassette te zitten, zoals bij de SX-70 of 600. Impossible gaat voor de camera’s op basis van de FPU dan ook films maken zonder batterij. Dat is milieutechnisch gezien erg goed. Uiteraard kun je ook de gewone cassettes van Impossible in de FPU gebruiken, omgekeerd kan niet.
Een van de eerste producten met de FPU is de Instant Lab. Het project is succesvol gefinancierd via Kickstarter. Om een idee te geven van de populariteit van Impossible: binnen 30 uur was er al genoeg geld binnen gehaald via crowdfunding. De Instant Lab zet de foto’s op de iPhone om in een foto op de instantklaar film. Het is instagram optima forma. Naast de Instant Lab wil Impossible ook een pinhole camera en een viewfinder maken.
Tot slot laat Impossible op de Photokina een houder zien om de gemaakte foto’s goed te kunnen scannen. Nu moet je ze eigenlijk plat op de glasplaat leggen om ze goed vlak te houden, met Newtonringen als resultaat. De nieuwe houder houdt de film iets boven de glasplaat, maar wel goed strak. De filmhouder is binnenkort verkrijgbaar.


Bekijk ook deze items