terug

Nieuwe vaste brandpunten van Sigma

SIGMA 30 mm F2.8 DNSigma komt met vier nieuwe lichtsterke vaste brandpunten op de markt. Drie daarvan zijn voor de compacte systeemcamera’s, bij Sigma met DN aangeduid. Deze DN-objectieven zijn zowel voor het Micro Four Thirds systeem als voor de Sony NEX leverbaar. Alle vier objectieven passen in de nieuwe Art-lijn van Sigma. Sigma classificeert namelijk de objectieven tegenwoordig in drie categorieën.
Voor de compacte systeemcamera’s komt Sigma met een SIGMA 19 mm F2.8 DN, een SIGMA 30 mm F2.8 DN en een SIGMA 60 mm F2.8 DN. Het zijn drie compacte objectieven die optisch telecentrisch zijn geconstrueerd. De objectieven hebben een lineaire autofocusmotor die de lensdelen direct kan aansturen, zonder tussenkomst van versnellingen of andere mechanische delen. Ze worden zowel in het zwart als in het zilver leverbaar.
Daarnaast komt Sigma ook met de SIGMA 30mm F1.4 DC HSM, bedoeld voor APS-C camera’s. Het is de opvolger voor het reeds bestaande 30mm objectief voor APS-C camera’s en geheel opnieuw ontworpen. De SIGMA 30mm F1.4 DC HSM is voorzien van rear focus, om de veranderingen van aberraties bij verschillende afstanden te voorkomen. De Super Multi-Layer Coating moet overstraling en ghosting voorkomen. De zonnekap en lensdop zijn opnieuw ontworpen, net als de AF/MF schakelaar. Met behulp van een USB Dock, die later in 2013 leverbaar wordt, kan het objectief op de computer worden aangesloten om de firmware te updaten of enkele parameters zoals de scherpstelling aan te passen. Het objectief wordt in eerste instantie leverbaar voor Sigma, Nikon en Canon.


Bekijk ook deze items