terug

Nieuwe superzoom van Fujifilm, de XS-1


Al eerder had Fujifilm de komst van de XS-1 aangekondigd, nu zijn alle specificaties ook bekend geworden. De Fuji XS-1 is de hybride superzoom in de topklasse van het merk. Het hoort volgens het bedrijf thuis in het rijtje van de X100 en de X10. De XS1 heeft dan ook dezelfde 2/3″ EXR CMOS sensor als de X10, die wat groter is dan die van de gemiddelde compactcamera. Het objectief op de Fujifilm XS-1 heeft een 26x optisch zoombereik dat overeenkomt met 24-624mm kleinbeeld. De grootste opening verloopt van f/2.8 in de 24mm stand tot f/5.6 in de telestand. Een optische beeldstabilisator is ingebouwd, geen overbodige luxe bij de langere brandpunten.
De camera is voorzien van een elektronische zoeker met 1,44 miljoen pixels, het LCD achterop de camera is kantelbaar en heeft een doorsnede van 7,6 cm en 460.000 pixels. Het LCD kent een zogenaamde daglicht stand, waardoor het LCD ook bij veel licht goed zichtbaar moet zijn. De foto’s kunnen zowel in JPEG als in raw worden opgenomen met een maximale beeldsnelheid van zeven beelden per seconde. In een lagere resolutie zijn 12 beelden per seconde mogelijk. Uiteraard kun je er ook mee filmen. De Fujifilm XS-1 haalt Full-HD (1080p) in H.264 formaat. Alle opnames worden op een SD kaart weggeschreven.
Omdat de XS-1 tot de topklasse van Fujifilm hoort, is er veel aandacht besteedt aan het uiterlijk en de afwerking van de camera. De camera is afgewerkt met een zachte rubberachtig materiaalsoort. De draaiwielen zijn in metaal uitgevoerd. Om de kwaliteit te benadrukken meldt Fujifilm nadrukkelijk dat de camera in Japan wordt gemaakt.
De camera zal eind januari op de markt verschijnen en heeft een adviesprijs van €699,00.


Bekijk ook deze items