terug

Nieuwe Rolleiflex twee-oog en Hy6


Sommige merken lijken steeds weer uit de dood op te staan. Rollei is daar één van. Althans de analoge variant, want er is ook nog een Rollei met allerlei digitale compactjes. De analoge Rollei wordt nu gemaakt door DHW. Nog altijd Deutsche gründlichkeit dus. Het merk heeft op de Photokina zelfs twee nieuwtjes: een nieuwe twee-oog spiegelreflexcamera en een nieuwe versie van de Hy6, ooit ontwikkeld in samenwerking met Leaf en Sinar als antwoord op Hasselblad maar nooit aangeslagen. De Hy6 gaat nu door het leven als Hy6 Mod 2. De camera heeft een verbeterde handgreep, een andere statiefplaat en het spiegelhuis is opnieuw ontworpen om de trillingen door de bewegende spiegel te verminderen. Verder heeft de Rolleiflex Hy6 een nieuwe firmware, waardoor de autofocus met meer objectieven kan worden afgesteld. Net als de vorige versie kunnen zowel analoge als digitale achterwanden worden gebruikt. Voorlopig overigens alleen nog achterwanden van Leaf.
Dat er weer een nieuwe twee-oog spiegelreflexcamera op de markt komt, mag bijzonder genoemd worden. De Rolleiflex FX-N is een variatie op de FX. Het verschil zit in de scherpstelling, met de Rolleiflex FX-N kun je nu tot 55 cm dichtbij scherpstellen. Je moet dan wel meer rekening houden met de parallaxfout.
Tot slot heeft DHW ook een nieuwe elektronische sluiter. De DHW Electronic Shutter No. 0 HS1000 kan nu via een USB-kabel met de computer gestuurd worden.


Bekijk ook deze items