terug

Nieuwe Pentax K-30 kan tegen een bui en meer


Pentax heeft het nieuwste model, de K30, voorzien van ruim tachtig afdichtingen tegen water en stof. De Pentax K30 moet zelfs zo goed afgedicht zijn, dat je zonder problemen een glas water over de camera kunt gooien. Maar de Pentax K-30 kan niet alleen er goed tegen water, het blijft ook bij extreme temperaturen nog goed werken. Dat belooft Pentax althans in het persbericht. Het is duidelijk dat de Pentax K-30 onder andere fotografen moet aanspreken die onder ruige omstandigheden werken.
Wat prijs en specificaties betreft is de Pentax K30 een middenklasser. De APS-C CMOS telt zestien miljoen pixels en heeft een gevoeligheidsbereik van ISO 100-12800 (ISO 25600 als uitbreiding). Zoals gebruikelijk bij Pentax wordt de sensor ook gebruikt voor de beeldstabilisatie. De gebruiker kan de sensor zelf ook iets bewegen om een horizon recht te krijgen bijvoorbeeld. Voor de autofocus wordt de SAFOX IXi+ AF sensor module gebruikt met een speciale lens om chromatische aberratie sterk te verminderen. Van de elf scherpstelpunten zijn negen zogenaamde kruissensoren. Vernieuwd is de methode om onderwerpen te volgen met de autofocus.
Bijzonder aan de Pentax K-30 is verder het prismahuis. Als enige camera in zijn klasse heeft de Pentax K30 een 100% zoekerbeeld. Het prismahuis steekt ook ver uit naar voren, zodat de ingebouwde flitser wat hoger op kan klappen. De Pentax K-30 kan zowel met een speciale accu als met vier AA-penlights werken. Die laatsten gaan wel snel leeg in de camera, is de ervaring.
De Pentax K-30 is leverbaar in drie kleuren: zwart, kristalwit of kristalblauw. De adviesprijs voor de Pentax K-30 is € 789,00 inclusief BTW. Inclusief de standaard 18-55 mm kost de set € 829,00 inclusief BTW, met de tegen water en stof afgedichte 18-55 mm is de adviesprijs € 889,00.

Tags: Pentax

Bekijk ook deze items