terug

Nieuwe objectieven Sigma

2013_10_29_sigma_18_200_002_aSigma heeft twee nieuwe objectieven aangekondigd. De eerste is een nieuwe versie van de 18-200mm superzoom. De nieuwe 18-200mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM heeft nu ook een macro-stand en is kleiner en lichter geworden. Het objectief valt in de Contemporary-reeks van Sigma, zeg maar de standaard objectieven. De nieuwe 18-200mm heeft 16 elementen die in 13 groepen zijn onderverdeeld. Naast een SLD element heeft de zoom ook enkele asferische en zelfs dubbel asferische elementen. Het optisch ontwerp maakt ook macro-opnames mogelijk met een maximale vergotingsmaatstaf van 1:3. Op de lenstube wordt de vergrotingsmaatstaf weergegeven. Door gebruik te maken van composieten is het objectief lichter geworden dan de voorganger en is het goed bestand tegen temperatuursveranderingen. Daardoor kan een hogere precisie worden bereikt. Dankzij de dubbel asferische elementen en een kleinere motor is de diameter van het objectief 4,6mm kleiner geworden, zonder dat de lichtsterkte afnam. Het objectief is bedoeld voor APS-C camera’s en wordt geleverd met een vatting voor Sigma, Canon, Nikon, Sony en Pentax. Bij de versie voor Sony en Pentax ontbreekt de beeldstabilisatie, omdat die in de camera is ingebouwd.
2013_12_18_sigma_004In de Art-reeks, de serie objectieven voor creatief gebruik, komt Sigma met een nieuwe 50mm f/1.4 DG HSM. Het lichtgevoelig standaardobjectief voor fullframe camera’s is opnieuw ontworpen en heeft dertien elementen in acht groepen. Sigma heeft veel moeite gestoken in het corrigeren van de sagitale coma, waarbij lichtvlekken ovaal worden in de hoeken, en de axiale chromatische aberratie. Voor dat laatste wordt een SLD-element gebruikt. Ook andere lensfouten, zoals vertekening, overstraling en ghosting moeten met het nieuwe objectief tot een minimum zijn teruggedrongen. De Sigma 500mm F1.4 DG HSM wordt geleverd met zonnekap en met een vatting voor Sigma, Nikon, Sony of Canon. Wie later overstapt op een ander merk kan het objectief met de Mount Conversion Service weer ombouwen.
De 18-200mm wordt in Canon, Nikon en Sigma vatting leverbaar vanaf eind februari/begin maart 2014. Wanneer de andere vattingen leverbaar worden en de 50mm leverbaar is, is nog onbekend. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Tags: Sigma

Bekijk ook deze items