terug

Nieuwe line-up van Eizo


Eizo gaat de productlijn voor haar monitoren die bedoeld zijn voor fotografen opnieuw opzetten. De nieuwe ColorEdge lijn gaat bestaan uit drie series, met verschillende monitoren. De series zijn gebaseerd op de verschillende niveaus en variëren in het aantal opties, de instelmogelijkheden en prijzen. Het meest geavanceerd is de CG-serie, nu ook al de topserie. Kenmerkend voor de CG-serie, die met name bedoeld is voor de professionele beeldbewerker, is de ingebouwde sensor waarmee de monitor zichzelf kan kalibreren, de meegeleverde kalibratiesoftware. de grote kleurruimte en de meegeleverde kap. Voor een betere kleurstabiliteit worden twee nieuwe technologieën toegepast. De eerste is een reductie in de tijd die de helderheid en kleurweergave nodig hebben om te stabiliseren. Dat was dertig minuten en is nu slechts zeven minuten. De EIZO DUE (Digital Uniformity Equalizer) corrigeert net als bij eerdere ColorEdge monitoren de afwijkingen in de helderheid. Daarnaast worden nu ook de kleurtemperatuur en de helderheid stabiel gehouden in een omgeving met veranderende omgevingstemperatuur. Er komen twee nieuwe modellen: de 27 inch CG276 en de 24,1 inch CG246.
Beide technieken zijn ook terug te vinden in de CX-serie, een nieuwe serie monitoren bedoeld voor (semi-) professionele fotografen en opleidingsinstellingen. De CX-serie is uitgerust met een zelfcorrigerende meetcel. Deze cel houdt veranderingen van de monitorkalibratie bij, als deze is gekalibreerd met een externe sensor. De kleurruimte komt vrijwel overeen met AdobeRGB. Kalibratiesoftware en een kap zijn optioneel. De eerste modellen in de CX-serie zijn de 27 inch CX270 en de 24,1 inch CX240.
Voor de beginnende fotograaf is de de CS-serie. Deze heeft net als de CX-serie een zelfcorrigerende meetcel. De kleurruimte is echter beperkt tot sRGB. Voorlopig is er alleen een 23 inch monitor leverbaar, de CS230.
Alle monitoren zijn voorzien van een DVI-I, een HDMI en een DisplayPort aansluiting. Daarnaast hebben de monitoren USB-poorten. Prijzen van de monitoren zijn nog niet bekend. De officiële introductie vindt plaats op de Photokina 2012.


Bekijk ook deze items