terug

Nieuwe lichtsterke lens voor M4/3

H-X015E-K_slant
Leica en Panasonic brengen een nieuwe premium lens op de markt. De Leica DG summilux 15 mm f1.7 Asph.  De Leica 15 mm lens is vergelijkbaar met 35mm-camera’s een 30 mm. en is te gebruiken op alle Micro Four Thirds systemen van Panasonic, Olympus en Black Magic Design. Met de nieuwe Leica SUMMILUX 15 mm/F1.7 ASPH krijgt Panasonic er een lichtsterk vastbrandpunt lens bij. Eerder werd al de Leica 25mm f1.4 Asph (50mm f1.4) en de onlangs gelanceerde Leica 42,5mm f1.2 (85mm f1.2) op de markt gezet. Ondanks zijn veelbelovende optische prestaties is de Leica DG summilux 15 mm f1.7  compact en licht en wordt dan ook geleverd in kit vorm met de nieuwe Panasonic GM1.
De lens (met metalen vatting) beschikt over een intern scherpstelsysteem, dat zorgt voor een uitstekende resolutie en contrast, of de lens nu is ingesteld op close-up of oneindig. Door de nieuwe stappenmotor is de scherpstelling vloeiend en stil bij het maken van zowel foto- als video-opnames. De Contrast AF-functie presteert aanzienlijk beter dan Phase-difference AF als er een snelle lens met een groot diafragma wordt gebruikt. De lens is ook compatibel met de sensordrive bij maximaal 240 fps, zodat optimaal kan worden geprofiteerd van camera’s met een ultrasnel AF-systeem, zoals de camera’s uit de Panasonic Lumix G serie.
De Leica DG summilux 15mm lens wordt leverbaar in het zwart of zilver vanaf juni 2014 en krijgt een adviesprijs van € 599,=
DMC-GM1LEG-K_slant H-X015E-K_front_slant
 


Bekijk ook deze items