terug

Nieuwe inkten bij Canon

De Canon ImageProGraf-printers zijn aan hun derde generatie toe. Na wat slordigheden bij de eerste versie, was de tweede op een mooi kwaliteitsniveau aangeland. Nu is er weer een vernieuwde versie, de IPF6300/6350 voor de 24″-versie. De bredere 44″-versie heet 8300.
Er is heel veel vernieuwd. Het opvallendst is waarschijnlijk de geheel nieuwe inktset, die ook het opwaarderen van een oudere versie onmogelijk maakt. Gebleven zijn de snelheid en de stille werking.
De nieuwe inkten blijken een vooruitgang en niet zo’n kleine ook, aldus Eduard de Kam die voor P/f nummer 7 de printer aan het werk zette en daarvan verslag doet. De technische veranderingen leveren kleinere pigmentkorrels, ingepakt in speciale polymeren. Die laatste zorgen voor hechting van de korrels.
Een hogere scherpte en prints die beter bestand zijn tegen beschadigingen zijn het resultaat ervan. De kleinere pigmentkorrels leveren een bijdrage aan een hogere kleurverzadiging. Deze vernieuwingen zorgen ervoor dat de Canon IPF-printers nu zonder meer meedoen in de hoogste categorie wat betreft de afdrukkwaliteit, aldus De Kam.