terug

Nieuwe Canon G1X

De nieuwe Canon G1X
De Canon Powershot G1X Mark II is de opvolger van de G1X, de eerste compact camera van Canon met grote sensor. De afmetingen van de sensor blijven ongewijzigd: 1,5 inch. Het aantal pixels is teruggebracht van 14 naar 12,8 Mp. De pixels van de sensor zijn 4,5x groter dan bij de recente PowerShot G16. Dit maakt de pixels gevoeliger voor licht en resulteert in minder digitale ruis bij opnamen in situaties met weinig omgevingslicht.
De grotere pixelafmetingen vergroten het dynamisch bereik, zodat meer details worden vastgelegd in lichte delen en in donkere schaduwpartijen. De maximale gevoeligheid is nu 12.800 iso. Het zoombereik van de G1X Mark II is ook uitgebreid en is nu 24-120 mm. De lichtsterkte is ook verhoogd. In de groothoekstand is de maximale opening  nu f/2.0. Dit verloopt naar f/3.9 in de telestand. De hoge gevoeligheid, lichtsterke zoom en beeldstabilisatie maken de nieuwe G1X beter inzetbaar bij weinig licht.
Het geheel nieuwe ontwerp van de G1X heeft een roestvrijstalen chassis en een volledig aluminium buitenkant en de camera is uitgevoerd met een grote ergonomische grip.
De PowerShot G1 X Mark II is ontworpen voor superieure prestaties in een compacte body en beschikt over een aantal mogelijkheden voor bediening en gebruik op professioneel niveau. Tot de mogelijkheden behoort het verbeterde AiAF-systeem, dat nu 31 AF-punten bevat vergeleken met de 9 bij de PowerShot G1X. De uiterst gevoelige AF-punten en de brede spreiding ervan over het beeld, vergroten het vermogen van de camera om nauwkeurig scherp te stellen op onderwerpen waarvoor een geringe scherptediepte nodig is.
De PowerShot G1 X Mark II is uitgevoerd met  instelbare Dual Lens Control Rings, zodat gewenste fotografische resultaten gemakkelijker en sneller worden behaald. Met de twee ergonomisch geplaatste ringen kunnen zaken zoals zoom, diafragma en sluitertijd gemakkelijk worden ingesteld. De traploze continu-ring biedt bij handmatige scherpstelling de mogelijkheid van fijn-aanpassingen. Deze ring kan ook worden gebruikt voor fijn-aanpassing van de scherpstelafstand nadat het AF heeft scherp gesteld.
Nieuw is de hotshoe op de PowerShot G1 X Mark II die compatibel is met een optionele Electronic View Finder. De EVF-DC1 is – met een hoge resolutie, snelle beeldverversing plus de mogelijkheid om tot 90 graden te draaien – ideaal voor iedereen die op zoek is naar traditionele SLR-ergonomie. Het 7,5 cm (3,0”) LCD-touchscreen toont beelden met een sRGB-spectrum dat identiek is aan het vastgelegde en verwerkte kleurenbereik van de opnamen.
Om het fotograferen, delen en opslaan van een reservekopie gemakkelijk te maken, beschikt de PowerShot G1 X Mark II over nieuwe Wi-Fi functies. Tot deze functies behoort ingebouwd NFC voor snelle connectiviteit met NFC-ready apparaten door de apparaten elkaar aan te laten raken. Gebruikers kunnen opnamen eenvoudig kopiëren naar hun smartphones en die gebruiken om het beeldmateriaal vanaf bijna elke locatie te uploaden en te delen. De wireless connectiviteit maakt het ook mogelijk de PowerShot G1 X Mark II op afstand te bedienen met de Canon CameraWindowapp op een smartphone of tablet.


Bekijk ook deze items