terug

Inschrijven Pia d’Or 2011

De Pia d’Or is een nieuwe jaarlijkse fotoprijs voor alle vakfotografen in Nederland. Het is een initiatief van de vakbeurs Professional Imaging en de vakorganisaties BFN, SVFN, DIPP en Colour Art Photo. De wedstrijd kent vier categorieën: Bruidsfoto, Portret, Reclame/Industrieel en Creatief Beeld. Elke Nederlandse professionele beeldmaker kan aan de wedstrijd deelnemen. Het reglement voor deze wedstrijd is ontleend aan de richtlijnen van de FotografenFederatie.
Het doel van deze fotowedstrijd is het professionele beeld breder onder de aandacht te brengen van het publiek en te tonen dat je voor topfotografie bij de vakman moet zijn. Iedere amateurfotograaf zal weleens een goede foto maken. De vakfotograaf onderscheidt zich hierin omdat hij dankzij zijn creativiteit, ervaring en technische kennis altijd kwaliteit levert. Ondanks sommige berichten in de media is het vak van fotograaf daarom nog lang niet ten dode opgeschreven en verdient het volgens de vakorganisaties meer dan ooit de aandacht van het publiek.
Zoals de fotojournalist de jaarlijkse Zilveren Camera uitreiking kent, zo kunnen de vakfotograaf en professionele beeldmaker nu elk jaar uitkijken naar de PIA d’Or. Voor de eerste drie van de vier categoriewinnaars is er een geldbedrag als prijs, terwijl de overall winnaar een zeer fraaie speciaal voor deze wedstrijd ontworpen wisselbokaal krijgt uitgereikt.
Het (digitaal) inzenden van beelden kan van 1 september tot en met 30 november 2011 . Elke bij de KvK ingeschreven professional kan meedoen; leden van vakorganisaties krijgen korting op de inschrijving. De beoordeling van de foto’s, onder leiding van juryvoorzitter Jos Rikkerink  (meervoudig winnaar van de Camera d’Or), geschiedt in december 2011. Vóór 31 december 2011 worden de genomineerden bekend gemaakt.
De prijsuitreiking door een prominente Nederlander vindt plaats tijdens een gala-avond op zaterdag 10 maart 2012 in het NBC te Nieuwegein. Dit is aan de vooravond van de vakbeurs Professional Imaging die zal worden gehouden op 11, 12 en 13 maart 2012. Gelijktijdig aan de beurs zal er een tentoonstelling zijn met daarin de genomineerde en winnende foto’s van de PIA d’Or. Voor meer informatie en inschrijving www.pia-dor.nl