terug

Nieuwe audiorecorder van Olympus met XLR aansluiting


Olympus maakt al jaren erg goede audiorecorders, die uitstekend te gebruiken zijn voor multimediaseries. De nieuwe LS-100 is de eerste van Olympus die ook een XLR-aansluiting heeft. Daarmee zijn ook de professionele microfoons probleemloos aan te sluiten en dat maakt de audiorecorder erg interessant om het geluid bij een film op te nemen bijvoorbeeld. De dubbel gecombineerde XLR/telefoonaansluiting heeft een fantoomspanning van 24/48V. De niveaus voor het linker- en rechterkanaal kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld.
De LS-100 heeft ook twee ingebouwde microfoons, die verstelbaar zijn en onder een hoek van 90 graden zijn geplaatst voor een goede stereoweergave. Het frequentiebereik ligt tussen de 20 en de 20.000 KHz en de LS-100 kan een geluidsdruk van 140 dBsl aan. De geluidsopnames kunnen in 320 kbps MP3 worden vastgelegd, maar ook ongecomprimeerd als 96 kHz 24 bit lineaire PCM. Achtergrondruis kan worden gefilterd met de lowcut filter (300/100Hz).
Verder is de LS-100 geschikt om multitrack opnames te maken. het apparaat kan tot acht tracks opnemen. Voor iedere track kan het volume en de panning apart worden geregeld en naderhand worden gecombineerd. Ook kun je overdubs maken, geluidsopnames over een andere opname heen. Je kunt beide sporen dan apart monitoren. Met de Playback Synchro functie kun je een geluidsopname maken, terwijl je een andere opname afluistert. Met prerecording wordt de opname al twee seconde voordat je de opnameknop indrukt opgenomen. Met spraaksynchronisatie kun je de opname starten als het volume boven een bepaald niveau komt.
Alle opnames kunnen op het intern geheugen van 4GB worden opgenomen, of op een SD(HC/XC) kaart. De LS-100 zal vanaf februari 2012 te koop zijn en heeft een adviesprijs van € 449,00 inclusief BTW.


Bekijk ook deze items