terug

Nieuwe 45 mm en update voor Leica S

Schermafbeelding 2013-10-01 om 11.09.02Leica introduceert voor het S-systeem een nieuwe 45 mm groothoek: de Elmarit-S 45 mm f/2.8 APSH. De beeldhoek van deze lens komt overeen met die van een 35 mm voor kleinbeeld, een mooie klassieke groothoek dus. Met deze lens komt het totaal aantal beschikbare lenzen voor de Leica S op 9, waarvan 6 met centraalsluiter. De nieuwe 45 mm moet aan de hoogste eisen voldoen. Het ontwerp bevat 12 lenselementen, waarvan er een  drie apochromatisch zijn, twee zijn gemaakt van glas met een lage verstrooiing en een element een asferisch oppervlak heeft. Het objectief is verder volledig afgeschermd tegen stof en vocht om ook onder zware omstandigheden te blijven werken. De afmetingen van de nieuwe 45 mm zijn 136 x 88 mm en het gewicht is 1030 gram voor de versie zonder centraalsluiter. De verwachte prijs voor het objectief is € 5400,00 voor de versie zonder sluiter en € 6400 voor de versie met. De 45 mm wordt leverbaar vanaf eind oktober.
Firmware update
Verder zijn er nieuwe firmware updates beschikbaar voor de Leica S (FW 2.3.0.0) en de Leica S2/S2-P (FW 1.3.0.0) op de Leica website. Gebruikers die hun camera willen updaten kunnen de nieuwe firmware downloaden in hun Leica gebruikers account. Beide firmware updates bieden ondersteuning voor het nieuwe Leica Elmarit-S 45 mm f/2.8 ASPH. (CS) objectief en zorgen voor een optimale functionaliteit van dit objectief bij gebruik op een Leica S, S2 en S2-P camera.
De Leica S Firmware Update FW 2.3.0.0 heeft ook een aantal verfijningen voor de camera’s:

  • verbeterde ondersteuning voor tethered shooting in gecomprimeerd DNG format
  • het flitsontstekingsignaal wordt nu doorgegeven aan het flitscontact  bij alle sluitertijden
  • gebruikersinstellingen voor de bracketing serie en de zelfontspanner kunnen voortaan opgeslagen worden in een gebruikersprofiel. Ze blijven ook actief na het uit- en opnieuw aanzetten van de camera.
  • de kleurtemperatuur van het LCD-scherm is geoptimaliseerd
  • Koreaans is toegevoegd als menutaal
  • gemelde bugs van gebruikers zoals het AF gedrag van de Leica Vario-Elmar-S 30–90 mm f/3.5–5.6 ASPH zijn verholpen.

Geregistreerde S gebruikers kunnen hier de update downloaden.


Bekijk ook deze items