terug

Nieuw lichtgevoelig teleobjectief van Olympus


Olympus heeft nu officieel de M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm f1.8 High-Grade Portrait Lens aangekondigd voor het Micro Four Thirds systeem. Het objectief heeft een met kleinbeeld vergelijkbaar brandpunt van 150 mm. Door de kleinere sensor komt de maximale scherptediepte overeen met f/3.5. Bij een dergelijk brandpunt levert dat een aangenaam kleine scherptediepte op.
De M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm f1.8 High-Grade Portrait Lens is opgebouwd uit tien elementen in negen groepen, waaronder drie ED-elementen om chromatische aberratie te voorkomen. De scherpstelling is zo uitgevoerd dat het tijdens het filmen nauwelijks geluid produceert. Met 69×64 mm (lxd) is het objectief compact ontworpen. De behuizing is van metaal, waardoor het objectief mooi past in de lijn van de 12 mm f/2.0 en de 45 mm f/1.7. Een zonnekap wordt helaas niet standaard meegeleverd, die moet apart worden aangeschaft.
De Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm f1.8 High-Grade Portrait Lens is vanaf ‘deze zomer’ te koop voor een adviesprijs van € 949,00.


Bekijk ook deze items