terug

Nieuw: Hasselblad H5D


Gebruikers van middenformaatcamera’s hebben weer wat nieuws om naar uit te kijken: de Hasselblad H5D. Volgens het persbericht is de Hasselblad H5D “de laatste stap in de evolutie van ’s werelds beste high-end camera”. De Hasselblad H5D wijkt op flink wat punten af van de H4D, de voorganger. De nieuwe vormgeving valt onmiddellijk op. Maar ook de elektronica is volledig aangepast. Het is nu mogelijk om in RAW en JPEG tegelijk te fotograferen om snel foto’s te kunnen beoordelen en/of te printen. Het scherpstelsysteem is verbeterd. Met TrueFocus II moet het scherpstellen nauwkeuriger en sneller zijn geworden. Tijdens tethered fotograferen blijft de camera-informatie gewoon beschikbaar op het LCD achterop de Hasselblad H5D.
De knoppen op de Hasselblad H5D zijn groter geworden, en het display is beter te lezen. Daardoor moet de camera beter te bedienen zijn. Hasselblad claimt ook de grootste en helderste zoeker te hebben van dit moment. Verder is de Hasselblad H5D beter afgedicht tegen stof en water.  Er komen drie verschillende resoluties: 40, 50 en 60 miljoen pixels. Daarnaast komen ook de 50 en 200 megapixel multishot camera’s. Alle camera’s worden geleverd met Adobe Photoshop Lightroom 4 en Hasselblad Phocus 2.7. Prijzen zijn nog niet bekend. De Hasselblad H5D is vanaf december 2012 leverbaar.
Gelijk met de Hasselblad H5D komt het Zweedse merk ook met een nieuw groothoekobjectief, de Hasselblad HCD 4.8/24 mm met een met kleinbeeld vergelijkbaar brandpunt van 17mm. Het nieuwe objectief moet dezelfde kwaliteit leveren als de 28mm. Er komt ook nog een nieuwe macro-converter.
Alle nieuwe producten worden officieel op de Photokina getoond. Dan zullen er ook meer details bekend gemaakt worden.


Bekijk ook deze items