terug

Nieuw collectief Amsterdam Streets

PepijnHooimeijer
Pepijn Hooimeijer

Het straatfotografencollectief Amsterdam Streets viert zijn officiële lancering op 2 maart met de opening van een expositie in Galerie Bart te Amsterdam. Amsterdam Streets bestaat uit vijf fotografen die zich hebben toegelegd op straatfotografie. Vast onderwerp is de stad Amsterdam en haar inwoners. Met een expositie in Galerie Bart presenteert dit collectief zich voor het eerst en is een overzicht te zien van hun werk.
BartKoetsierWarmoestraat
Bart Koetsier, Warmoestraat

Amsterdam Streets bestaat uit Eddy BoslandMarc DriessenPepijn HooimeijerBart Koetsier en Elmer van der Marel.  Zij delen hun voorliefde voor straatfotografie én voor Amsterdam en weten elk in hun eigen stijl de schoonheid, de lelijkheid, de banaliteit en de magie van de stad te vangen in beeld. De fotografen publiceren hun beelden wekelijks op de website AmsterdamStreets.com.  Inmiddels wordt Amsterdam Streets gevolgd door een groeiende groep geïnteresseerden uit binnen- en buitenland.  Galerie Bart nodigt onder de naam Bart Invites diverse kunstenaars uit om te komen exposeren. In de maand maart biedt de galerie expositieruimte aan Amsterdam Streets. Deze expositie is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het collectief. Er is een selectie foto’s te bezichtigen van alle vijf de fotografen. Het geëxposeerde werk is ook te koop. Voor de gelegenheid is er een gelimiteerde box met 5 gesigneerde prints op A4 samengesteld.
Galerie Bart / Bart Invites is gevestigd aan de Bloemgracht 2 te Amsterdam en is 7 dagen per week geopend vanaf 12 tot 19 uur.
 
MarcDriessen-Paleisstraat
Marc Driessen, Paleisstraat

 
elmervandermarel_dam
elmer van der marel, de dam