terug

Nederlands Fotomuseum naar de Poolcirkel

Still uit film tbv Roadtrip Scandinavie
Still uit film tbv Roadtrip Scandinavie

Het Nederlands Fotomuseum vertrekt op 4 januari 2014 naar de Poolcirkel om de Nederlandse fotografie onder de aandacht te brengen. Het museum is namelijk een van de deelnemers aan de Scandinavian Road Trip, een toertocht met de auto met een wedstrijdelement.
Alle tachtig deelnemers rijden voor een goed doel, het Nederlands Fotomuseum is de eerste, en tot nog toe enige, deelnemer die meedoet voor een cultureel doel.
Het museum doet mee met de Road Trip om ‘op een innovatieve manier de rijkdom van de Nederlandse fotografie onder de aandacht te brengen bij een breed publiek’, meldt het bericht van het museum. Tegelijk hoopt het museum met de actie nieuwe vrienden te werven voor het museum, zodat het museum tentoonstellingen kan maken, fotowerken aankopen en het archief blijven beheren.
In het kader van de Road Trip kun je ‘Road Vriend’ of ‘Tour Vriend’ worden voor respectievelijk €10 en €50. In beide gevallen ontvang je een afdruk van de foto ‘Liza op schaatsen’ van Katherina Behrend. Als Road Vriend is dat een zilvergelatine afdruk. Als je gewoon ‘Vriend van het Nederlands Fotomuseum’ wordt, voor €100, kun je naar keuze een foto van 40x50cm uit de collectie uitzoeken waar je een afdruk van krijgt.


Bekijk ook deze items