terug

Naarden 2.0

Voor de buitenwacht leek er niets aan de hand, maar het langstlopende fotofestival van Nederland was eind vorig decennium dood. Reanimatie volgde, met dit jaar de tweede editie van fotofestival Naarden nieuwe stijl.
Twee buitenstaanders, Feiko de Koster en Eduard Planting sleepten het Fotofestival eind 2009 voor de hemelpoorten weg en organiseerden in 2011 toch een nieuwe editie. Dat werd met 24.000 betalende bezoekers de best bezochte ooit. Nu komen ze met hun tweede festival. Nieuwe stijl weliswaar.
Het draait dit jaar meer om de tentoonstellingen en minder om de activiteiten er om heen. Ook in de fotografie die wordt getoond, is het een en ander veranderd. Het festival richt zich nog steeds hoofdzakelijk op Nederlandse fotografie, waarbij de vorm van de fotografie belangrijker is geworden. Het beeld moet aantrekkelijk en verhalend zijn
Richtte ‘Lets face it’ zich twee jaar geleden op de portretfotografie, dit jaar draait het om de reizende fotograaf waarbij de fotografie is geordend op plaats.
Het activiteitenprogramma is vergeleken met het verleden enigszins gestript, maar zeker niet verdwenen. ‘Laat je portretteren’, portfolio reviews, rondleidingen, festival off en diverse tentoonstellingen staan als vanouds op het programma.
Het fotofestival is wat later dan normaal, maar duurt ook iets langer. Om piekdrukte enigszins te voorkomen, is er een dalurenkaart voor goedkoper doordeweeks bezoek.
Sihl Direct & Sihl Masterclass zijn partner van Pf tijdens de expositie 30 jaar Professionele Fotografie in het Commenius Museum op Fotofestival Naarden
sihl-direct