terug

MōVI M10; speciale rig van Freefly Systems

De MōVI M10 is een speciale rig in het programma van Freefly Systems. De houder voor camera’s heeft een drie-assige gyrostabilisatie waarmee een stabiel beeld is te krijgen vanuit de hand.
MōVI™ M10 Handheld Stabilizer
De MōVI heeft de gepatenteerde en geavanceerde software waarbij de driedimensionale navigatie zorgt voor een goede stabilisatie en een correctie op de versnelling. De MōVI werkt zowel in een een eenpersoons bediening, waarbij de cameraman zelf de bewegingen controleert, als in een tweepersoons bediening met behulp van de meegeleverde afstandsbediening waarin de camera-operator dezelfde besturing heeft via een draadloze connectie.
De MōVI M10 kan camerasets tot 5,4 kg hanteren, waaronder de RED Epic, de Canon EOS 5D en EOS-1D C en de Blackmagic Cinema. Het systeem is nu al erg geliefd, reden voor Freefly om een hoge productie te draaien, zodat er voldoende systemen op voorraad zijn.
Een set, bestaande uit de M10 Gyro Stabilizer, een draadloze zender/ontvanger, een docking stand, en accu(lader) kost $14.995.