terug

MOTI zoekt beeldverzamelaars

e0a0286d-ab55-4409-bbbd-4f46db8cbf97

Op zaterdag 8 november presenteert MOTI in samenwerking met De Volkskrant en het Chassé Theater ‘Beeldjagers’. Een evenement rondom bijzondere beeldcollecties en hun verzamelaars.

Of het nu gaat om bizarre profielfoto’s van Russische datingsites, propagandavideo’s van Al Qaida, toeristische ansichtkaarten met rode auto’s of de ultieme collectie Google logo’s; het lijkt tegenwoordig wel of iedereen een beeldcollectie van het een of ander heeft. Dat is ook niet zo vreemd, want door internet en sociale media heeft het verzamelen van beelden een hoge vlucht genomen. MOTI brengt deze ontwikkeling onder de aandacht en bespreekt en analyseert met ‘Beeldjagers’ het fenomeen ‘beeldverzamelingen’ als uiting van de hedendaagse beeldcultuur.
Voor deze dag zijn we op zoek naar de mooiste en opmerkelijkste beeldcollecties van Nederland! Of je nu rommelmarkten afstruint op zoek naar oude prenten of amateurfilms; je fascinaties deelt op Tumblr, Instagram of Pinterest; een beeldarchief aanlegt voor wetenschappelijk of artistiek onderzoek, we willen je verborgen verzameling leren kennen en ontdekken wat je drijft.
Ben jij een obsessieve beeldverzamelaar? Stuur dan je beeldcollectie in!
Wie weet wordt jouw collectie geselecteerd voor presentatie op 8 november in het Chassé Theater en maak je kans op publicatie in De Volkskrant en tentoonstelling in MOTI.
Een jury met onder meer Erik Kessels (reclamemaker en fotocurator), Roosje Klap (ontwerper), Maartje Wortel (schrijfster) Jan Hoek (kunstenaar), Noortje van Eekelen (ontwerper), Wim van der Aar (filmmaker) en Frank Schallmaier (fotoredacteur van de Volkskrant), zal de opmerkelijkste inzendingen voor het evenement selecteren, deze worden op 8 november met een live publiek gepresenteerd. Juryvoorzitter en moderator van het evenement is Dagan Cohen (Upload Cinema)
PS. Publiekskaarten voor het evenement met de presentaties in het Chassé zijn beschikbaar vanaf september.
Inzenden kan tot 1 oktober 2014.