terug

MOTI lezing : Der Wanderer

e875191f-c216-4939-a1b3-87c204c79d3f
Op zondag 28 september kun je in MOTI terecht voor een lezingen in het kader van BredaPhoto. Met de lezing duiken we in het verhaal van het prachtige schilderij Der Wanderer über dem Nebelmeer van Casper David Friedrich, uitgangspunt van de MOTI tentoonstelling Der Wanderer.

Geschiedenis

Het originele schilderij is een bepalend beeld uit de Romantiek van de 18e en 19e eeuw. Kunsthistoricus Tijn Vaes is expert op dit terrein en weet te boeien met zijn verhaal over de schilder en het schilderij, wat in die tijd al een grote impact had, en van iconische waarde is gebleken. De lezing van Tijn Vaes begint om 13.30 uur.

Schotse hooglanden

Aansluitend op de lezing van Tijn Vaes, om 15.00 uur, verwelkomen we de Schotse fotograaf Alex Boyd, een rijzende ster aan het fotografie firmament. Zijn serie Sonnets is onderdeel van de tentoonstelling en laat een moderne interpretatie van Der Wanderer zien: een eenzame figuur op de prachtigste locaties die Schotland rijk is. Boyd zal vertellen over zijn werk, en op welke wijze Der Wanderer hem heeft geïnspireerd.
De lezingen van Tijn Vaes en Alex Boyd zijn gratis toegankelijk met een geldig toegangsbewijs. Inschrijven is gewenst en kan via info@motimuseum.com