terug

Migratie van Aperture naar Lightroom

Wie zijn digitale fotobibliotheek wil verhuizen van Aperture naar Adobe Lightroom moet tal van stappen ondernemen met het risico onderweg informatie of bewerkingen te verliezen. Met de laatste berichtgeving van Apple dat het foto-bewerkings programma Aperture niet meer ondersteund zal worden zullen er fotografen zijn die willen overstappen.
lees hier : geen nieuwe versie van aperture)
ApertureExporter-4_0Nu is er een speciale App die de migratie van Aperture naar Lightroom voor je kan doen met behoudt van je beoordelingen, IPTC informatie, en folder structuren.
Het programma is speciaal ontwikkeld voor gebruikers die van Aperture naar Lightroom willen verhuizen maar is ook goed te gebruiken als methode voor het omzetten van je foto’s naar andere foto-bewerkingsprogramma’s. Wat het programma doet is je foto-bibliotheek opnieuw opbouwen in een folder structuur. Daarvoor worden de originele onaangetaste fotobestanden geëxporteerd. Daarnaast exporteert het programma de instellingen, de metadata in aparte XMP bestanden en beoordelingen en filters worden omgezet in trefwoorden. De bewerkte foto’s worden weggeschreven in Jpeg of TIFF, afhankelijk van de opgegeven opties.
Aperture Exporter-1
Het programma is momenteel in Beta test en wordt de komende weken nog verder verbeterd. Je kan het zelf al testen door hem hier te downloaden 


Bekijk ook deze items